Kadoneren voor KWF

Kanker raakt ons allemaal. Jaarlijks sterven er zo’n 45.000 mensen aan kanker. De ziekte is daarmee doodsoorzaak nummer 1 in Nederland. Minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Dat is het doel van KWF Kankerbestrijding.

Over KWF

We weten dat de dag dat niemand meer overlijdt aan kanker steeds dichterbij komt. We weten nog niet wanneer. We weten wel dat het nodig is om de krachten te bundelen. Met onderzoekers, donateurs en vrijwilligers maar ook met patiënten. Want samen komen we steeds dichter bij de dag dat we kanker verslaan.

1 op de 3 krijgt de diagnose kanker

Eén op de drie Nederlanders krijgt gedurende zijn of haar leven de diagnose kanker. Per jaar zijn dat ruim 100.000 mensen. De diagnose kanker betekent niet per se een doodvonnis, maar toch sterven er elk jaar 45.000 mensen aan de gevolgen van kanker. Dit zijn 5 mensen per uur! Daarmee is kanker sinds 2008 doodsoorzaak nummer 1 in Nederland.

Overlevingskans door kankeronderzoek

Dankzij wetenschappelijk onderzoek is er de afgelopen jaren meer inzicht ontstaan in de oorzaken en preventie van kanker, is de behandeling van de patiënt beter en minder belastend geworden en is de kans op overleving na 5 jaar gestegen naar 62%. De (gemiddelde) 10-jaars overleving is 52%. KWF heeft hier haar bijdrage aan geleverd met het financieren van onderzoek en het geven van voorlichting.

Besteding kadoneren

De opbrengst van kadoneren besteedt KWF aan wetenschappelijk kankeronderzoek zodat onderzoekers nieuwe doorbraken kunnen forceren. Daarnaast financieren we kennisdeling en beleidsbeïnvloeding zoals zonnen en een rookvrije generatie. Meer over de missie van KWF